Вдъхновено: Най-скъпата книжка в живота


Днес е 15 септември. Вярвам знаеш какъв ден е. Много специален. За мен. За теб.  А в понеделник и моето пораснало момче ще разбере. В понеделник Александър тръгва в първи клас. О, не, няма да плача. Вълнувам се, щастлива съм, малко ми е мъчно… Но няма да плача. Преди време попаднах на този пост, съвсем случайно и оттогава си мислех да напиша текста, който в момента четеш. Жоро завършваше поста си с въпроса “Коя е твоята най-скъпа книжка”? Моят отговор беше готов още преди да прочета пълния текст на публикацията. Най-скъпата книжка в живота ми е “Малкият принц” на Екзюпери. Не помня колко голяма съм била когато я прочетох за пръв път. Помня изданието.То все още е някъде в библиотеката на родителите ми. Сега на рафта с книги на Александър стои това издание.Стои и чака моето голямо момче да тръгне на училище. Стои и чака да се научи да чете и да посегне към него. Аз съм сигурна, че ще му хареса. Така, както съм сигурна, че ще минат години докато осъзнае, че това наистина е една от най-скъпите книжки в живота на човек. Въпреки желанието си, сълзите напират в очите ми и те оставям, пожелавайки му: НА ДОБЪР ЧАС!

Advertisements

11 thoughts on “Вдъхновено: Най-скъпата книжка в живота”

 1. ихихихууууу!!!!На добър час:)))Тая книжка Максим я чете лятото- само първата глава около двайсет пъти и се побъркваше от смях всеки път…

 2. Офффф, май наистина вече трябва да я прочета!
  А иначе, на добър час на Алекс!

 3. • „ – Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.“

  Успех на всички първолачета!

 4. Успех на първокласника! Радвам се, че си се вдъхновила от публикацията за моя буквар. Човек винаги носи в сърцето си някои книги. Душевен багаж… И да, “Малкият принц” е сред тях, определено!

  1. Аз ти благодаря за вдъхновението. Да, прав си, човек винаги носи в сърцето си по някоя книга, някои, като мен, носят повече. Благодаря за пожеланията аз на своя страна ти пожелавам да продължаваш/те да вдъхновявате и мен, и всички останали :)…

 5. Замислих се, коя ли е моята най-скъпа книга и сред многото книги, които съм прочела изникна в съзнанието ми “Тайната градина”.
  Успех на първолака!

 6. Ох, колко обичам “Тайната градина”! Наистина прекрасна история, Хриси! Много благодаря за пожеланията!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s